Середа, 24.04.2024, 14:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Міське управління освіти військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Вересень » 3 » РЕЗОЛЮЦІЯ
06:50
РЕЗОЛЮЦІЯ

РЕЗОЛЮЦІЯ

Онлайн-конференції «Освіта Торецька: пошук нових підходів до якісного оновлення змісту освіти в контексті європейського та культурного простору»

 

За результатами роботи було прийнято таку резолюцію:

 

  1. Провести необхідну роботу з імплементації Постанови Кабінету Міністрів України №672 «Деякі питання професійного розвитку педагогічних працівників», якою затверджено Положення про Центр професійного розвитку педагогічних працівників, у напрямі підготовки стратегії, плану розвитку ЦПРПП, посадових інструкцій працівників тощо.
  2. Організувати роботу щодо створення команди професіоналів – працівників ЦПРПП з-поміж методистів МК, учителів-методистів, тренерів НУШ з метою виконання завдань, визначених у Положенні про ЦПРПП.
  3. Приділяти особливу увагу й підтримувати ініціативу закладів освіти в участі у дослідно-експериментальній роботі.
  4. Звернути увагу на організацію та адміністрування роботи з електронними журналами, щоденниками, сайтами з метою оптимального розподілення навантаження учасників освітнього процесу.
  5. Сприяти підтримці (матеріальній, психологічній) педагогічних кадрів, які опікуються обслуговуванням матеріально-технічної бази освітнього закладу освіти.
  6. Сприяти удосконаленню науково-методичного супроводу освітнього процесу в Новій українській школі з урахуванням досягнень та викликів навчання в період соціального дистанціювання внаслідок COVID-19.

 

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти:
    1. Продовжити роботу з розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, дотримуючись рекомендацій Державної служби якості освіти.
    2. Організувати роботу з педагогами щодо опанування інструментів дистанційного навчання.
    3. Створити умови для забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково-методичної підтримки, супроводу реформи НУШ.
    4. Здійснити необхідні заходи, спрямовані на підвищення ІКТ-компетентності педагогічних кадрів з метою якісного забезпечення дистанційної освіти.
    5. Широко використовувати інформаційно-комунікаційні технології та їх інтеграцію з новітніми дистанційними формами, закцентувати увагу на необхідності впровадження цифрового контенту в освітній процес, поєднанні електронного та традиційного форматів здобуття освіти, пошуку найбільш оптимальних та продуктивних технологій навчання.
    6. Сприяти пошуку ефективних форм дистанційної освіти, упровадженню її кращих практик у закладах освіти громад.
    7. Продовжувати використання потенціалу педагогів задля досягнення триєдиної мети Нової української школи.
    8. Реалізовувати змішане навчання для розвитку ключових компетентностей учнів ХХІ століття.
    9. Застосовувати інноваційні технології навчання задля розвитку творчих здібностей школярів.
    10. Організувати роботу з підготовки вчителів, батьків і дітей до роботи в дистанційному форматі.
    11. Підвищувати психолого-педагогічну компетентність як педагогів, так і батьків через  пошук психологічних ресурсів, якими вони можуть скористатися в процесі взаємодії з дітьми (зокрема з дітьми, які мають особливі освітні потреби, обдарованими дітьми).
  2. Сприяти організації дистанційної освіти для дітей дошкільного віку, забезпечивши принцип доступності та безперервності. Активізувати педагогів до участі у роботі обласної онлайн – школи «Дошколярик – онлайн».
  3. Сприяти проведенню заходів, спрямованих на залучення дітей  до участі у житті суспільства, реалізацію проєктів  національно-патріотичного виховання.
  4. Створити умови для успішної взаємодії закладів освіти, закладів позашкільної освіти, закладів культури з дитячими громадськими організаціями, формування нового типу партнерства.
  5. Сприяти створенню безпечного психологічного середовища через впровадження інтерактивних методів та технологій.

 

 

Переглядів: 189 | Додав: operatorevm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz